Evenementen

 

Vrijdag 13 december 2019

 

De jaarlijkse GaveKerst wordt vrijdag 13 december gehouden van 17.00 tot 21.00 uur  in de Gaveborg in Oostwold.

Van 17:00 tot 18:00 zal er een gezellige kerstwandeling zijn waarin het kerstverhaal op een moderne maar toch sfeervolle manier te beleven is. Dit verhaal wordt onder andere gespeeld door leerlingen van basisschool De Gavelander en buurtbewoners. Verder is er een orkest, warme chocolademelk en nog veel meer.

Na de kerstwandeling kunnen deelnemers zich vermaken op de kerstmarkt. Dit jaar zijn er veel unieke en enthousiaste standhouders. Van sierraden, parfum en kunst tot droge worst, verse jam en cadeautjes voor onder de kerstboom; er is van alles te vinden. Tegen het einde aan zal er een loting worden gedaan waarmee leuke prijzen, verzorgd door de standhouders, zijn te winnen. Voor de kinderen is er een grabbelton. Mochten er nog vragen zijn, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of houdt onze Facebookpagina in de gaten

 

 

 

 

 


  

OUD EN NIEUW

Het einde van het jaar nadert, dat wordt gevierd met een spetterend oud en nieuw feest voor het hele dorp. De muziek wordt verzorgd door DJ Beez en DJ Lady S.  Met wie kom jij het nieuwe jaar inluiden?

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Vrijdag 2 februari 2020

 

   Hoe voelt het nu om Groninger te zijn? Om de grond onder je voeten weg te voelen zakken, gegijzeld te worden door de zucht van gas? 

De muzikale voorstelling Bevings geeft een stem aan de emoties die leven bij de Groningers. Om uit te zingen, om te jammeren, te schelden, te lachen en daarbij de rug recht te houden. Want hier weg? Dacht het niet.

Met een requiem voor de slachtoffers verwoordt WAARK de heftige maar niet altijd zichtbare emoties van de bewoners. Die je in wanhoop over de janboel soms hoort huilen van het lachen. 

Bevings wordt geregisseerd door Annemarie Prins, actrice, schrijfster, regisseur en WAARK-maker van het eerste uur. De tekst is van acteur, schrijvers en regisseur Gerardjan Rijnders, voormalig artistiek leider van toneelgroep Amsterdam en in het Gronings vertaald door schrijver en regisseur Ben Smit. Voor de voorstelling heeft Jan Meiborg nieuwe muziek gecomponeerd. 

 

Aanvang 20.00 uur 

Zaal open vanaf 19.30 uur 

Reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

of via 050-5515697

Kaarten kosten € 14,00 per kaart 

 


 

 

Donderdag 13 februari 2020

 

LIEK ACHTER DE BADDE t verhoal van gewone mìnsen dij tot misdoad kommen. As n boerenzeun, zo as dat nog voorkwam in de joaren fiefteg van de veurege aiw, van zien voader mit de boksemraime n pak laaiter krigt, den taikent hom dat letterlek en figuurlek veur t leven. Doardeur kin e gain schaarbe liene meer trekken tuzzen goud en kwoad. Dizze film, dij mokt is noar t bouk van Harry Töben, dat in 2011 d’eerste misdoad roman in de Grunneger toal was, is maind om aanjoager te wezen veur d’erkennen van de Nedersaksische toal.

 

LIEK ACHTER DE BADDE is het verhaal van gewone mensen die tot misdaad komen. Als een boerenzoon, zoals dat nog voorkwam in de jaren vijftig van de vorige eeuw, van zijn vader met de broeksriem een pak slaag krijgt, wordt hij letterlijk en figuurlijk getekend voor het leven. Daardoor kan hij geen scherp onderscheidt meer maken tussen goed en kwaad. Deze film, die is gemaakt naar het boek van Harry Töben, dat in 2011 de eerste misdaadroman in het Gronings was, is bedoeld om aanjager te zijn voor de erkenning van de Nedersaksische taal onder deel III. De film is door schrijver Harry Töben gemaakt in opdracht van de stichting Grunneger Film. 

Voor meer informatie

https://www.grunnegerfilm.nl/