• Gaveborg foto's

Nieuwsbrief 2017-02: Van het SDO-bestuur

Voor de Stichting is dit altijd een moment om terug te kijken op alles wat zich heeft afgespeeld in en rondom de Gaveborg van Oostwold.

De twee grootste sportverenigingen van Oostwold hebben weer de nodige sportieve prestaties behaald. Bij OWK werden meerdere kampioenschappen binnengehaald, waaronder de historische kampioenschappen met promotie naar de hoofdklasse voor zowel het veld als de zaal en promotie naar de 1e klasse op het veld en niet te vergeten het slotpleidooi van het seizoen: winnen van de AP buitenbeker door OWK 2. Ook bij Pelikaan S hebben meerdere teams tot het einde meegedaan voor het kampioenschap. Naast het kampioenschap voor JO11, stelde Pelikaan S 2 via de nacompetitie promotie naar de reserve 2e klasse. Vanuit de Gaveborg kunnen we alleen maar trots zijn op deze mooie sportprestaties.

Op zaterdag 13 mei is op grote wijze het 60 jarig jubileum van vv Pelikaan S gevierd met veel sport en spel. De dag werd afgesloten met een groot feest. Voor zaterdag 17 juni staat er nog een volle jubileumdag gepland. Namelijk het 70 jarige jubileum van kv OWK. Onderdeel van het programma is onder andere het 22ste OWK korfbaljeugtoernooi en natuurlijk een eindfeest.

Evert van Vliet lintje, foto vanNaast alle sportieve successen is er op woensdag 26 april, de dag voor koningsdag, begonnen met een klein feestje in de Gaveborg. Eén van onze bestuursleden; Evert van Vliet werd door Burgermeester Hoekstra in het zonnetje gezet met een koninklijke onderscheidingvoor onder meer alle verdiensten die hij heeft geleverd voor het tot stand komen van de Gaveborg. Evert heeft hierin vanaf 2002 een belangrijke rol gespeeld en is tot op de dag van vandaag zeer betrokken bij de Gaveborg.

Het pre-koningsfeest op deze dag was helemaal compleet door de inzet van het Gaveborgbeheer, de vele vrijwilligers en de Activiteitencommissie van Oostwold. Met elkaar is er een Pubquiz georganiseerd en is de avond afgesloten met een groot Koningsfeest.

Nu de zomer eraan komt, komen ook de vakanties weer in het zicht, en bereid de Gaveborg zich voor op een nieuw seizoen met veel sport, spel en evenementen. In de evenementenlijst in deze nieuwsbrief zijn veel van deze Gaveborgse en Oostwoldse evenementen natuurlijk weer opgenomen.

Om alle activiteiten in goede banen te kunnen leiden is ook voor het nieuwe seizoen natuurlijk weer alle vrijwilligershulp welkom. Ook zal hiervoor vanaf heden het beheerteam uitgebreid worden met dorpsbewoner Tim IJpma. Tim is meer dan bekend met de Gaveborg en heeft als lid van de Activiteitencommissie (ACO) de nodige ervaring met het begeleiden en organiseren van activiteiten. Wij wensen Tim heel veel plezier en succes toe.